Holiday 2021: Ryhia Dank (Nardurna)

Ryhia Dank (Nardurna)

La oss introdusere Ryhia Dank (Nardurna)

I år har vi samarbeidet med,Ryhia Dank [Nardurna], som har laget en vakker samling av kunstverk for våre begrensede utgaver av julegaver 2021.

Ryhia er oppvokst i et avsidesliggende samfunn i Northern Territory i Carpentaria-bukten, og kommer fra en familie og et samfunn av sterke kvinner fra havet. De reiste langt før de slo seg ned i åsene og ferskvannslandet.

«Jeg er Gudanji/Wakaja og vokste opp i

et avsidesliggende samfunn

i det nordlige territoriet.

En moderne aboriginsk kvinne

som bor i det moderne Australia»

Ryhia Dank [Nardurna]


Med en serie fargerike mønstre, trykk og tradisjonelle prikker inspirert av Ryhias tilknytning til landet, omtaler Ryhia maleriet sitt som historieverk og Nardurna (som betyr kvinne på hennes språk). Hvert originale kunstverk forteller en historie og fremkaller et minne. Fra å lete etter skilpadder som barn til de rennende elvene og bekkene under den våte årstiden «Garnumba».


«Før jeg begynte å male måtte jeg faktisk spørre om tillatelse til å male, fordi innenfor min familiegruppe er det bare visse personer som kan. Jeg hadde ikke mye selvtillit så jeg spurte bestemoren min om hva hun syntes om arbeidet mitt. Hun sa det var veldig bra og ba meg bare male, og til og med hvis jeg ikke liker noe, skulle jeg bare fullføre og komme meg gjennom det, noe som ga meg tilliten til å fortsette, sier Ryhia.«

I år vises vår samling av ettertraktede julegaver i samme 100 % resirkulerte pappeske som debuterte i fjor med en kalejdoskopisk innpakning med en serie skreddersydde, fargerike mønstre og tradisjonelle prikker, unikt designet av Ryhia.


«Jeg elsker hvor enkelt det var å samarbeide med ELEVEN Australia. De lot meg være den artisten jeg er og hadde en genuin kjærlighet og respekt for arven min.»


ELEVEN Australia HYDRATE TRIO

«ELEVEN Australia HYDRATE Trio kalles [Garnumba] som betyr ‘våt sesong’ – bekkene og elver renner og vannhullene sprenger bredden.»

Ryhia Dank [Nardurna]


ELEVEN Australia VOLUME TRIO

«The ELEVEN Australia Volume Trio kalles [Magajarra] som betyr ‘land’. Mens du kjører fra Queensland til Northern Territory er det en bakke på den ene siden av veien og en på den andre som er omgitt av sletter, de sitter der med utsikt over landet og beskytter det. Vi slo alltid leir ved foten av en av disse åsene, det føltes alltid som hjemme.» Ryhia Dank [Nardurna]


ELEVEN Australia REPAIR TRIO

«The ELEVEN Australia Repair Trio

kalles [Lagija] som betyr «shallow coolamon». Det handler om helbredelse og pleie, Coolamons brukes til å samle mat, holde gjenstander, bære kull og vugge babyer i søvn, de er laget med et sterkt lett tømmer og kommer i mange forskjellige størrelser.»

Ryhia Dank [Nardurna]


ELEVEN Australia BLONDE TRIO

«ELEVEN Australia Blonde Trio kalles [Aliyulu] som betyr «å finne». Et av mine favorittminner er å lete etter skilpadder. Mens bakken er våt etter regnet graver skilpaddene seg under bakken slik at når vannhullet tørker opp forblir de i et fuktig miljø og er beskyttet.»

Ryhia Dank [Nardurna]


11 gode grunner til å elske ELEVEN

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close Handlekurv
Close Ønskeliste
Recently Viewed Close
Close

Close
Navigation
Kategorier